HTML

Ünnepi Könyvhét Szeged 2009

Szegeden 2009-ben is a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár koordinálja a 80. Ünnepi Könyvhetet.

Utolsó hozzászólások

Címkék

Összes címke

Lazi Könyvkiadó könyvheti újdonságai

2009.05.20. 13:10 :: Somogyi-könyvtár


 


Petelei István: Búcsújárás
méret: 142 x 197 mm
oldalszám: 256 p.
kötés: keménytáblás
Ára:2400 Ft

A kötet a századforduló egyik legismertebb erdélyi írójának, a novella mesterének elbeszéléseit tartalmazza. Petelei az erdélyi kisvárosok mindennapjait, a Maros menti kurtanemesek, parasztok életét rajzolgatta míves gonddal, a félresiklott sorsok, a szenvedő lelkek kötötték le elsősorban a figyelmét.

 


Tormay Cécile: Bujdosó könyv
méret: 145 x 209 mm
oldalszám: 496 p.
kötés: keménytáblás
Ára: 3.200 Ft 

Tormay Cécile az első világháborút követő összeomlást, és az azt követő forradalmakat súlyos megrázkódtatásként élte meg. Erről tanúskodik az 1921-ben és 22-ben megjelent, kétkötetes Bujdosó könyv, mely lírai szépségekben gazdag és drámai erejű képe egy kálváriás kornak, egy szenvedélyes hangú és megrázó erejű napló mindazokról a megpróbáltatásokról, amelyeket Magyarországnak el kellett szenvednie.

 

 

Evelyn Waugh: Utolsó látogatás
méret: 122 x 197 mm
oldalszám: 360 p.
kötés: keménytáblás
Ára: 3400 Ft
 

Evelyn Waugh legnépszerűbb műve egy gazdag, előkelő és különös család tündöklésének és széthullásának izgalmakban és fordulatokban gazdag története, középpontjában egy nagy barátsággal és egy szenvedélyes szerelemmel.

 

 

 

 

Szász Imre: Basa
Egy kutyacsalád története
méret: 122 x 197 mm
oldalszám: 176 p.
Kötés: kartonált, ragasztott 
Ára: 1.900 Ft

Szász Imre nagy természetismerettel megírt, szép regényének hőse Basa, a borjú nagyságú, gyönyörű kuvasz. Gazdáját megölik, a házat felégetik. Ő a nádasba menekül, s attól fogva a vadvilág ezer veszélye között farkasok módjára él. Erős, ügyes és eszes: sokat megtanul a vadon törvényeiből. Itt hozza világra kölykeit is, s az öt kutya egy idő után a környék juhászainak réme lesz.
Az író részletesen bemutatja a kis család életét, a kölykök első megnyilvánulásait, fejlődésük szakaszait, viszontagságaikat, izgalmas kalandjaikat és a megélhetésért vívott harcukat. A szerző az állatvilág pontos megfigyeléséről, a természet alapos ismeretéről tanúskodva, élethűen ábrázolja a nádas világát, emberközelbe hozza a kutyák, farkasok és az ott élő valamennyi állat életét, vonzó képekben, tájleírásokban eleveníti meg a nádast és az ingoványt. A regény izgalmas cselekménye, magával ragadó stílusa miatt gyermekek és felnőttek számára egyaránt érdekes olvasmány.

 A Könyvhéten a Lazi Könyvkiadó könyvei 30% kedvezménnyel lesznek kaphatóak.

  • Helyszín: Dugonics tér
  • Időpont: 2009. június 11. (csütörtök) 18:00
 

Kapcsolódó információk:
Lazi Könyvkiadó honlapja

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvhetszeged2009.blog.hu/api/trackback/id/tr802023637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.